Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce li se recomandă cardiacilor consumul de portocale

ro

15 Feb, 2021 00:00 1815 Marime text
  • Portocala este un fruct, care atunci când îl mănânci, îți dă senzația că nu te mai saturi și asta pentru că simți gustul și mirosul care se întrepătrund, te determină să prelungești cât mai mult această savoare.
  • De mare importanță sunt și fibrele pe care portocalele le conțin și de care organismul are atâta nevoie.
Motivul pentru care persoanele cu probleme cardiace trebuie să consume portocale este și conținutul de acid folic natural al acestora, care ajută inima reducând considerabil riscul apariției aritmiilor cardiace, a ischemiei, dar și acela al instalării aterosclerozei.
 
Cardiacilor, în general, li se recomandă consumul a două-trei portocale în fiecare zi.
 
Portocala este un fruct, care atunci când îl mănânci, îți dă senzația că nu te mai saturi, și asta pentru că simți gustul și mirosul care se întrepătrund, te determină să prelungești cât mai mult această savoare.
 
Dincolo de de plăcerea de a le consuma, portocalele aduc o concentrație considerabilă de vitamine în sânge. Deși complexul de vitamine B, vitamina A și chiar vitamina C nu se găsesc într-o concentrație foarte mare în portocale, substanțele nutritive conținute de acestea sunt mult mai eficiente chiar decât cele din legume care abundă în vitamine.
 
De mare importanță sunt și fibrele pe care portocalele le conțin și de care organismul are atâta nevoie.
 
Acestea, pe lângă faptul că reglează colesterolul și normalizează nivelul glucozei în sânge, ajută într-o foarte mare măsură și la îmbunătățirea irigării cu sânge a mușchiului cardiac, scrie autoarea Mariana Borloveanu în cartea sa intitulată "Leacuri mănăstirești".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii