Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:57 24 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile uimitoare ale uleiului de ricin. Ce putem trata cu ajutorul lui

ro

03 Nov, 2020 00:00 1931 Marime text
  • Este antibacterian, antioxidant, antiinflamator, dar şi germicid, insecticid si fungicid.


Se obţine prin extragerea din seminţe de ricin. E folosit în medicina naturistă, pentru sănătate, dar şi în cosmetică, pentru frumuseţe. Azi vom învăţa cum folosim ulei de ricin pentru păr!

Este antibacterian, antioxidant, antiinflamator, dar şi germicid, insecticid si fungicid. E ideal în lupta împotriva infecţiilor microbiene. Uleiul de ricin e bogat în acizi graşi nesaturaţi, proteine şi vitamina E. Este indicat în tratamentele pentru înfrumuseţare, scrie antena3.ro.
 

Tratează negi şi bătături 

- se masează negii timp de 5 minute, de 2 ori pe zi. Sau se aplică comprese cu ulei de ricin, timp de 30 minute. Tratmentul se aplică până când dispar negii.  


- se spală pielea cu săpun şi se usucă bine. Apoi se masează bătăturile cu ulei de ricin, înainte de culcare. Se acoperă pielea cu material din bumbac. Tratamentul se aplică de 3 ori pe săptămână.

Uleiul de ricin este un lichid incolor sau galben pal cu un miros distinct. Punctul său de fierbere este 313 °C și densitatea de 961 kg/m3. [2] Este o trigliceridă în care aproximativ 90% din catenele de acizi grași sunt de ricinoleat.

Alți componenți importanți sunt oleații și linoleații. Datorită acestor proprietăți, uleiul poate fi utilizat împotrivă infecțiilor microbiene. Este bogat în acizi grași nesaturați (o-mega 3-6-9), proteine și vitamina E, motiv pentru care este folosit pentru frumusețe și în compozita produselor cosmetice, a săpunurilor, medicamentelor, uleiurilor de masaj și a altor produse de uz frecvent.


Sursa foto: wikipedia.org





 

Ti-a placut articolul?

Comentarii