Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum susține ceaiul de busuioc sănătatea organismului

ro

25 Jun, 2020 00:00 2373 Marime text
  • Unul dintre beneficiile ceaiului de busuioc este că acesta ajută la calmarea rapidă a durerilor de cap
Folosit de sute de ani în scopuri culinare, dar și medicinale, busuiocul are reale beneficii pentru buna funcționare a întregului organism. Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le aduce consumul zilnic al ceaiului de busuioc, de pildă, este în reducerea și calmarea rapidă a durerilor de cap.
Și căile respiratorii sunt protejate de busuioc, acesta are proprietăți antibacteriene, detoxifiante și antiinflamatoare care curăță căile și susțin buna lor funcționare.
De asemenea, și rinichii beneficiază de pe urma consumului zilnic de ceai de busuioc, acesta putând să prevină infecțiile și insuficiența renală, grație efectului său diuretic.
Puțini oameni știu că busuiocul își aduce aportul inclusiv la combaterea stresului. Ceaiul din această plantă îmbunătățește secreția endorfinelor și, consumată în cantități mici, previne producția excesivă de cortizol, hormonul stresului.
În plus, specialiștii spun că ceaiul de busuioc reduce inflamațiile, îmbunătățește digestia și previne infecțiile orale.
Sursa foto: wikipedia.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii