Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum recunoaștem carența de magneziu

ro

17 Sep, 2014 00:00 1479 Marime text


Magneziul este o minerală importantă și necesară organismului nostru. Carența lui are simptome specifice. Depresia este asociată cu deficiența de magneziu. Studiile recente au arătat că magneziul are același efect ca medicamentele antidepresive, dar nu manifestă efectele secundare ale tratamentelor medicamentoase.

Sindromul picioarelor neliniștite se manifestă printr-o senzație de tensiune și încordare la nivelul mușchilor picioarelor și, uneori, la nivelul brațelor. Senzația este reprezentată de nevoia constantă de a mișca membrul respectiv.

Spasmele musculare sunt un alt simptom al deficienței de magneziu. Cunoscute și sub denumirea de cârcei, spasmele pot fi cu adevărat dureroase, apar pe neașteptate și se pot manifesta chiar și în stare de repaos.
Suplimentarea alimentației cu magneziu este considerată un bun aliat împotriva migrenelor. Magneziul dilată vasele de sânge și ajută la eliminarea durerilor de cap care apar din cauza contracțiilor musculare și din cauza lipsei unui flux sangvin constant.

Un astfel de simptom poate indica o lipsă de magneziu în organism. Magneziul poate fi suplimentat în principal prin introducerea în dietă a unor alimente bogate în această minerală, în principal verdețurile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii