Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poţi scăpa de otită

ro

22 Jul, 2014 12:46 1550 Marime text
Otita reprezintă infecţia mucoasei timpanului, iar printre simptomele acesteia se numără durerea în gât, secreţiile şi  senzaţia de presiune la nivelul urechii. Această boală este mai frecventă la copiii mai mari de trei luni şi mai mici de trei ani. Vaccinarea împotriva infecţiilor urechii este importantă pentru diminuarea durerii şi suferinţei copiilor şi pentru a combate rezistenţa la antibiotice.
 
Netratată la timp, otita poate duce la pierderea simţului auzului. În fazele incipiente ale bolii, metodele naturiste sunt foarte eficiente. În acest sens, de două sau trei ori pe zi, se pun câte două picături de tinctură de propolis în ureche sau se înmoaie un tampon mic, în tinctura de propolis care se introduce apoi în ureche.
Un alt remediu este uleiul de migdale pus în urechi, câte trei picături, seara, înainte de culcare. Sucul de hrean este şi el indicat în tratarea otitei. În acest scop, se înmoaie un tampon în suc de hrean şi se ţine în ureche pe timpul nopţii. Pentru a scăpa de otită, se înmoaie un tampon mic în suc de ceapă şi se lasă în ureche până când se usucă, după care se înlocuiește sau se pun câte două picături de ulei de busuioc în urechi, de trei ori pe zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii