Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poţi combate mătreaţa

ro

29 Jun, 2014 17:55 1995 Marime text
Mătreaţa este cea mai frecventă boală a pielii capului, cu care se confruntă aproape toată lumea, la un moment dat. Din cauza mătreţii, în unele cazuri, se formează coji, iar prin ruperea acestora, pielea capului este rănită şi pot apărea infecţii.
 
Pentru a scăpa de această problemă, este recomandată spălarea frecventă a părului cu un şampon care conţine sulfură de seleniu sau acid salicic şi sulf, acesta contribuind la descuamarea şi eliminarea cojilor. Există şi şampoane cu agenţi antibacterieni, ce scad numărul bacteriilor aflate pe scalp. Lumina ultravioletă a razelor soarelui are efect antiinflamator asupra pielii, din acest motiv, mătreaţa manifestându-se mai puţin în timpul verii.
 
Masajul scalpului cu ulei de măsline încălzit este benefic împotriva mătreţii. Datorită proprietăţilor sale terapeutice, cimbrul este eficient în lupta cu mătreaţa. În acest sens, se fierb două linguri de cimbru uscat în 250 ml de apă. Lichiul obţinut se strecoară şi se răceşte, urmând să fie masată uşor pielea capului.
Alte remedii care înlătură mătreaţa, sunt oţetul de mere, adăugat în apa destinată clătirii, şi masca preparată dintr-un ou şi o linguriţă de ulei de ricin, aplicată pe păr şi lăsată 30 de minute să acţioneze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii