Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:04 23 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poate sportul să ne transforme viața și starea de sănătate. Sfatul antrenorului Gabriel Caniggia

ro

19 Feb, 2021 23:59 2988 Marime text

 
Mişcarea fizică ne ajută să ne tonifiem corpul, să avem mai multă energie și să ne îmbunătăţim starea de sănătate.
 
Antrenorul de fitness Gabriel Caniggia spune că oamenii care fac sport sunt mai fericiți, au o stimă de sine mai ridicată și își mențin tinerețea timp îndelungat.
 
 „Sportul nu poate influența decât într-un mod pozitiv viața noastră și spun asta deoarece sunt foarte multe studii ce atestă faptul că odată cu practicarea unui sport acesta aduce o stimă de sine mai ridicată,ne face mai fericiți pentru că producem endorfine cand ne antrenăm și nu în ultimul rand ne prelungim viața și tinerețea”, transmite antrenorul Caniggia.
 
Mișcarea este bună atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mintală. Caniggia este de părere că sportul este un aliat împotriva stresului din viața cotidiană. De asemenea, printre beneficii se numără o piele mai elastică, o mai bună funcționare a musculaturii și articulațiilor.
 
 „Cu siguranță sportul este benefic sanătății noastre. Cu atât mai mult dacă vorbim de sănătatea psihică pentru că așa cum am menționat mai sus, făcând sport producem endorfine, eliberăm stresul acumulat din viața cotidiană iar toate acestea cumulate ne fac mai fericiți. Când ne gândim la aspectele sănătății fizice vorbim de o mai bună funcționare a inimii, o piele mai tânară și elastică, tonus muscular, o mai bună funcționare a musculaturii și articulațiilor”, transmite antrenorul.
 
Aristotel a spus că „nimic nu îl epuizează şi nu îl ruinează mai mult pe om decât inactivitatea fizică permanentă”. Antrenorul Caniggia ne sfătuiește să adoptăm un stil de viață sănătos prin includerea sportului în viața de zi cu zi, deoarece rezultatele vor fi pe măsură. Acesta subliniază importanța unei atitudini pozitive și stabilirii unui obiectiv.
 
 „Consider că orice persoană dispune înăuntrul său de energia necesară pentru a face mișcare!
 

Trebuie doar să ne stabilim obiectivul, să fim pozitivi și să ne construim o imagine clară a rezultatelor și laudelor ce vor veni odată cu atingerea țelului propus”, spune Caniggia.
 
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 


 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Loredana Curteanu 20 Feb, 2021 13:14 Nu există mulți astfel de antrenori care își pun sufletul în funcțiune, aparțin în totalitate sportului și sunt întotdeauna gata să vă ajute! Răspunderea, prevederea și determinarea pe care o dețineți atât tu cât și partenera ta, care de asemenea este un antrenor deosebit, vă face să fiți speciali. Vă mulțumesc pentru munca depusă ,pentru ca fiica mea să aibă un rezultat foarte bun!