Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum îți dai seama că mănânci prea multe proteine

ro

28 Aug, 2014 00:00 1696 Marime text
Proteinele sunt intens lăudate și menționate ca fiind foarte importante în alimentația de zi cu zi. Industria alimentară pare să fie invadată de tot felul de produse care mai de care mai pline de proteine. În mod normal, un adult are nevoie de circa 0.8 grame de proteine pe kilogram corporal pe zi, adică circa 56 de grame de proteine pe zi pentru bărbați și 46 pentru femei. Această cantitate diferă însă în funcție de diverși factori. Chiar și așa, consumăm mai mult decât aceste cantități, aproape dublu chiar.
 
Desigur, proteinele sunt o parte importantă într-o dietă echilibrată. Corpul uman are nevoie de proteine pentru a produce și a repara celulele. Cu toate acestea, excesul de proteine poate cauza probleme de sănătate, cum ar fi afecțiuni ale rinichilor sau ale inimii.
Un semnal de alarmă poate fi tras în momentul în care se observă creșterea greutății corporale. Studiile au arătat chiar faptul că această schimbare apare și în cazul dietelor bogate în grăsimi.
Problemele cu rinichii apar în cazul unei alimentații bogate în proteine, atunci când organele nu mai pot face față acestei diete. În mod normal, rinichii filtrează o parte dintre reziduurile produse de corpul nostru atunci când digeră proteine, iar dietele bogate în proteine pun o presiune mai mare asupra rinichilor, instalându-se astfel deshidratarea. Rinichii produc azotul ureic, una dintre substanțele reziduale rezultate în urma procesului de filtrare. Medicii folosesc azotul ureic pentru evaluarea funcției rinichilor, dar acesta poate fi utilizat și pentru a măsura nivelul de hidratare a organismului unei persoane. Studiile arată că, pe măsură ce cantitatea de proteine crește, scade hidratarea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii