Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:37 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumul de peşte previne boala Alzheimer

ro

25 Jul, 2014 15:58 910 Marime text
În urma unor studii efectuate de cercetătorii americani, s-a ajuns la concluzia că peştele poate preveni apariţia bolii Alzheimer. Totodată, acesta poate împiedica reducerea dimensiunii creierului şi prelungi viaţa.
 
Odată cu înaintarea în vârstă, creierul scade în dimensiune, cu atât mai mult, dacă este afectat şi de boala Alzheimer. Pentru a preveni acest proces şi a prelungi durata de viaţă, specialiştii recomandă consumul de peşte gras, precum hering, macrou, sardine, ton, somon şi de peşte alb, de cel puţin două ori pe săptămână. Acidul gras esenţial Omega-3, care se găseşte în cantităţi mari în peştele gras, ajută neuronii să comunice mai bine între ei. Deoarece corpul uman nu poate produce acizi esenţiali Omega-3, cele mai bune surse sunt reprezentate de peşte şi uleiul de peşte.
Un nivel mai ridicat al acizilor graşi poate fi atins cu ajutorul unei diete pe bază de peşte, iar rezultatele obţinute indică faptul că efectul asupra volumului creierului constă în întârzierea cu până la doi ani a procesului natural de pierdere a neuronilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii