Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:08 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coacăzele, fructe cu multiple beneficii pentru organism

ro

17 Jul, 2014 13:28 2565 Marime text
Coacăzele, fructe cu multiple proprietăţi pentru organism, au efecte imunostimulatoare, vitaminizante şi depurative. Acestea conţin de patru ori mai multă vitamina C decât portocalele, de două ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele, dar şi calciu, fosfor, fier, zinc, taninuri, pectine, flavonoizi, betacaroten, uleiuri volatile, vitaminele A, B1, B2, B6 şi PP.
 
Consumul de coacăze întăreşte sistemul imunitar, previne procesul de îmbătrânire, ajută la creşterea oaselor şi dezvoltarea ligamentelor, stimulează formarea ţesuturilor, ameliorează oboseala şi contribuie la creşterea acuităţii vizuale şi la corectarea problemelor de vedere. Coacăzele combat durerile musculare, sunt indicate în tratarea artritei, a pietrelor la rinichi, gutei şi problemelor pulmonare. Datorită contţinutului redus în zaharuri pot fi consumate şi de persoanele cu diabet.
 
Coacăzele sunt benefice în tratarea amigdalitei cronice, în hidropizie, scorbut, colite cronice, gastrite, stomatite. Aceste fructe previn întinderile musculare, facilitează digestia şi scad nivelul acidului uric, dar şi pe cel al colesterolului. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii