Ciupercile, bogate în antioxidanţi
Ciupercile, bogate în antioxidanţi
							
							 29 Aug, 2018 00:00 
							
														
							
								ZIUA de Constanta
								 
				                   
				                   
				                   
				                
							
							 2355
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
						
						
				                   
				                   
				                
							
							 2355
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						Ciupercile conțin minerale esențiale, dintre care potasiu, cupru, fier și fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găsește în prea multe fructe sau legume. Cu mai mult de 90% conținut de apă, adăugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face să te simți satul fără să crești conținutul caloric, scrie csid.ro.
Ciupercile sunt bogate în antioxidanți. Banalele ciuperci Champignon au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decât germenii de grau și de patru ori mai mult decât ficatul de pui, considerate până acum ca fiind cele mai importante surse.
L-Ergothioneine are efect asupra substantelor instabile care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi și protejează ADN-ul organismului de alte daune.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
								Comentarii
							
							
					Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					

															
														
										
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
					