Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciocolata, aliment sănătos?

ro

02 Jun, 2014 12:30 1649 Marime text
Studiile recente ale specialiştilor arată că „alimentul interzis”, ciocolata, are numeroase beneficii pentru sănătate. Ciocolata conţine flavonoide în cantităţi mari, care contribuie la reducerea colesterolului. Potrivit specialiştilor, cea mai sănătoasă ciocolată este cea care conţine cacao în proporţie de 70-90 la sută.
Ciocolata neagră este cunoscută pentru proprietăţile ei antioxidante, care ajută la scăderea presiunii sângelui şi la stimularea producerii de endorfine, hormoni care sunt responsabili cu starea de fericire. Consumul zilnic de ciocolată neagră are efecte benefice şi asupra pielii. Consumată în doze normale, ciocolata poate preveni cancerul şi bolile de inimă. Ajută oamenii în vârstă să-şi menţină gândirea limpede şi mintea sănătoasă. De asemenea, ciocolata conţine fibre care contribuie la scăderea apetitului şi anumite substanţe care distrug bacteriile responsabile cu apariţia cariilor.
Ciocolata nu trebuie să fie consumată în cantiţăti mari, iar persoanelor care suferă de insomnii şi tahicardie le este recomandată evitarea ciocolatei sau consumul unor cantităţi mici.

Din aceeaşi categorie: Fructul dragonului şi beneficiile sale pentru sănătate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii