Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci lichide importante pentru organism

ro

18 Sep, 2014 16:41 1406 Marime text
Apa reprezintă principala componentă a organismului nostru şi elementul fără de care niciunul dintre procesele metabolice nu ar avea loc. Apa menţine pielea sănătoasă, controlează activitatea renală şi este esenţială pentru schimbul de nutrienţi. Hidratarea corectă nu crează probleme renale, asigură articulaţii şi oase sănătoase, dar şi o piele tânără.
 
Ceaiul verde contribuie şi el la un metabolism mai bun şi ţine la distanţă cancerul mamar. Ceaiul verde şi ceaiul negru reprezintă o sursă importantă de antioxidanţi, scad tensiunea arterială şi activează metabolismul. De asemenea, datorită aportului de calciu pe care îl aduce, laptele este benefic pentru sănătatea oaselor. În plus, muşchii vor câştiga şi ei prin aportul de proteine.
 
Cafeaua este cunoscută pentru proprietăţile sale antioxidante. Totodată, această băutură menţine sănătatea inimii şi ajută metabolismul. Cafeaua reduce riscul apariţiei anumitor tipuri de cancer. Pudra de cacao, preparată cu apă şi  îndulcitori, are mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde şi cafeaua. Aceasta reprezintă o sursă importantă de sănătate pentru inimă şi piele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii