Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai sănătoase şi importante surse de proteine

ro

27 Aug, 2014 09:30 2161 Marime text
Printre cele mai sănătoase şi mai importante surse de proteine, se află soia, ciupercile, quinoa, fasolea, avocado, nucile, migdalele, laptele, ouăle şi brânza.
Soia are în compoziţia sa întreaga gamă a aminoacizilor esenţiali necesari organismului, fibre, vitamine din complexul B şi acizi graşi Omega-3.
Ciupercile nu conţin colesterol şi sunt bogate în aminoacizi, minerale, precum potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor, zinc şi vitaminele B1, B2, B3, B6, B9, C, D şi E.

Quinoa este o cereală foarte bogată în proteine şi aminoacizi, conţine fibre şi minerale, precum magneziu, cupru, fosfor, fier, calciu. Fasolea şi lintea sunt unele dintre cele mai bogate surse de proteine, mai conţin vitamine, minerale, carbohidraţi, fibre, acid folic, amidon. O ceaşcă de linte gătita conţine mai mult de 17 grame de proteine, în condiţiile în care necesarul zilnic este de 50 de grame.

Avocado conţine toţi aminoacizii esenţiali, dar au şi un conținut ridicat de grăsimi bune, antioxidanţi, vitamine şi minerale. Nucile, migdalele, caju-ul şi arahidele conţin proteine, grăsimi sănătoase, fibre şi vitamina E, fiind excelente în întreţinerea sănătăţii oaselor, dar şi a muşchilor, pielii şi celulelor. Laptele, ouăle şi brânza sunt o sursă excelentă de proteine şi, în acelaşi timp, sunt foarte bogate în calciu. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii