Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai energizante alimente

ro

20 Sep, 2014 09:43 1693 Marime text
Seminţele încolţite de legume sau de cereale sunt alimente care întăresc, vitalizează şi regenerează organismul. Conţinutul bogat în antioxidanţi, minerale, proteine, enzime şi fibre fac din seminţele încolţite cele mai bune alimente energizante.
 
Seminţele de floarea-soarelui fac şi ele parte din categoria alimentelor energizante, deoarece au în compoziţia lor o multitudine de substanţe hrănitoare pentru organism, precum magneziu, fier, cupru, zinc, vitamina B şi acizi graşi esenţiali. Seminţele de in sunt o sursă bogată de acizi graşi esenţiali Omega-3 şi Omega-6, implicaţi în producerea de energie pentru organism, dar şi în transportul de oxigen.
 
Dintre legume, spanacul, sparanghelul şi broccoli conţin întregul complex de vitamine B, dar şi magneziu şi fier, minerale care oferă energie organismului. De asemenea, broccoli conţine coenzima Q10, responsabilă cu producerea de energie la nivel celular. Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât citricele, cantităţi mari de vitamina B12 şi o multitudine de alte substanţe nutritive care furnizează energie.
 
Totodată, fructele stimulează producerea de energie. Dintre acestea, piersicile sunt unele dintre cele mai energizante fructe, deoarece sunt asimilate uşor de către organism, generând o revigorare instantanee. Acestea contribuie la eliminarea toxinelor din organism, au efect laxativ şi sunt recomandate în curele de slăbire. Strugurii, datorită conţinutului ridicat de magneziu, eliberează energia din glucoză şi stimulează producerea de energie. Dintre cereale, ovăzul ajută la menţinerea constantă a nivelului de glucoză din sânge şi măreşte puterea de concentrare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii