Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:11 21 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceapa roşie, mult mai sănătoasă decât ceapa albă

ro

12 Jul, 2014 13:32 6118 Marime text
Ceapa roşie este mai puţin consumată decât ceapa albă, deşi este mai sănătoasă decât aceasta, mai dulce, mai puţin usturătoare şi conţine de două ori mai mulţi antioxidanţi. Totodată, conţine şi flavonide, polifenoli, vitaminele A, B şi C, sulfide, fosfor, calciu, crom, sodiu, fier, zinc, magneziu şi quercitină. Ceapa roşie reprezintă un puternic dezinfectant, un bun diuretic, dar şi un bun calmant. Elementele conţinute de ceapa roşie contribuie la fluidificarea sângelui, la buna funcţionare a celulelor, previn formarea trombilor şi scad nivelului zaharurilor din sânge, dar şi nivelul colesterolului.

Consumul a două, trei cepe roşii pe săptămână reduce semnificativ riscul apariţiei cancerului colorectal, ovarian, de esofag şi de laringe. Ceapa roşie are proprietăţi analgezice şi antiinflamatoare, poate calma durerile reumatice, dar şi cele provocate de gută. Totodată, este recomandată în curele de slăbire, deoarece ajută la remineralizarea şi la eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, este eficientă şi în cazul tusei, a durerilor în gât, a răcelii, gripei sau a migrenelor. Datorită antioxidanţilor conţinuţi, ceapa roşie scade riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii