Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiuri pentru tratarea şi prevenirea pietrelor la rinichi

ro

31 Jul, 2014 12:31 3124 Marime text
Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvoltă din săruri şi minerale care sunt transportate de urină şi pot avea dimensiuni variate, de la câţiva milimetri până la câţiva centimetri. Traversând uretra, calculii renali pot bloca micul pasaj intestinal şi, astfel, apare o durere intensă localizată în una dintre părţile laterale ale zonei lombare.
 
Ceaiul din frunze de mesteacăn are un puternic efect diuretic şi grăbeşte eliminarea toxinelor din organism. Acesta este foarte eficient în spargerea pietrelor la rinichi deoarece accelerează eliminarea acidului uric şi a colesterolului. De asemenea, ceaiul de merişoare este foarte eficient în tratarea şi prevenirea pietrelor la rinichi, dar şi în dizolvarea şi eliminarea acestora.
               
Datorită efectului diuretic şi depurativ, ceaiul de păpădie ajută la eliminarea nisipului şi a pietricelor la rinichi, în timp ce ceaiul din mătase de porumb este un remediu foarte bun împotriva infecţiilor tractului urinar şi ale vezicii urinare. Totodată, calmează durerile cauzate de calculii renali şi ajută la eliminarea pietrelor de dimensiuni mai mici. Acest ceai se prepară din mătase de porumb organică (un sfert de ceaşcă de mătase de porumb proaspătă sau două linguriţe de mătase uscată), peste care se toarnă o ceaşcă de apă clocotită. Timp de zece minute se lasă la infuzat, după care se strecoară şi se beau trei ceşti pe zi. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii