Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul şi uleiul de muşeţel - proprietăţi şi beneficii

ro

02 Aug, 2014 12:53 3471 Marime text
Muşeţelul, una dintre cele mai cunoscute şi folosite plante medicinale din România, are puternice proprietăţi antiinflamatorii, antiseptice, analgezice, antispastice, antialergice, sudorifice, emoliente, anestezice locale, dar şi cicatrizante. Acesta poate fi preparat în diverse moduri pentru a putea fi folosit apoi în  scop terapeutic.
 
Ceaiul de muşeţel este benefic în tratarea tulburărilor digestive şi de somn sau a intoxicaţiilor alimentare. Acesta poate fi folosit şi pentru băi locale sau generale, băile locale cu ceai de muşeţel fiind recomandate persoanelor care au leziuni vasculare acute, dar şi în cazul bolilor de piele, ale mucoaselor sau ale infecţiilor genitale, deoarece substanţele active din muşeţel ajung prin piele foarte repede în circuitul sangvin.
 
Totodată, uleiul din muşeţel este un bun calmant, iar băile generale cu ulei de muşeţel şi inhalaţiile sunt recomandate în cazul tulburărilor de somn, precum şi în perioadele de stres. Masajul local pe abdomen cu ulei de muşeţel este indicat tratarea indigestiei, diareei, balonărilor şi a sindromului colonului iritabil. De asemenea, compresele cu ulei de muşeţel sunt foarte bune în cazul indigestiei însoţită de stări de greaţă. Persoanele care suferă de cistită pot pune comprese cu ulei în zona inferioară a spatelui pentru ameliorarea durerilor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii