Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul de schizandră, remediu pentru stările de oboseală

ro

15 Jul, 2014 14:02 2126 Marime text
Schizandra, o plantă medicinală unică, ale cărei fructe combină gusturile dulce, sărat, acru, iute şi amar, este un bun remediu pentru stările de oboseală. Ceaiul de schizandră, bogat în vitaminele B6 şi C, dar şi uleiuri esenţiale şi seleniu, contribuie la ameliorarea oboselii, în special cea cauzată de căldură.
Ceaiul de schizandră se prepară din trei linguriţe de fructe uscate şi o cană de apă clocotită, lăsată zece minute la infuzat şi din care se bea o cană pe zi. Acesta contribuie la protecţia hepatică prin reducerea nivelului transaminazelor serice şi îmbunătăţeşte funcţiile hepatice, memoria, capacitatea de concentrare, somnul dar şi reflexele şi capacitatea de coordonare a mişcărilor.
Ceaiul de schizandră reduce iritabilitatea, reduce toxicitatea neuronală indusă de glutamat, echilibrează sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte acuitatea vizuală şi auditivă. De asemenea, acest ceai contribuie la adaptarea organismului la condiţii de stres fizic sau psihic şi ajută la refacerea lui dupa chimioterapie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii