Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:17 23 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul de pufuliţă – proprietăţi şi beneficii

ro

20 Jul, 2014 16:27 2154 Marime text
Pufuliţa, o plantă ce creşte spontan, are efecte antiinflamatorii, antitumorale, astringente, regeneratoare, coleretice, colagoge, cicatrizante şi decongestionante. Această plantă conţine taninuri, acid cafeic, acid ursolic, elagic, polifenoli, saponine triterpenice, saponine steroidice, antociani, zaharuri, aminoacizi esențiali, ulei volatil, vitamina C, săruri minerale, aminoacizi, pectine, dar şi opt acizi grași, respectiv acidul palmitic, palmitoleic, stearic, oleic, arahidonic, arahidic, linoleic şi linolenic.
 
Ceaiul de pufuliță se obține din două linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte, care se lasă zece minute la infuzat. Ulterior, se strecoară și se consumă câte două căni pe zi, una dimineaţa şi una seara, înainte de culcare. Acest ceai este indicat în tratarea şi prevenirea unor afecţiuni, precum astmul bronşic, cancerul de prostată, genital şi renal, hepatita virală A, B şi C, ulceraţii ale cavităţii bucale, tuse convulsivă, leucoree, hemoragie uterină, cistită, nefrită, sughiţ şi litiază urinară.

Ti-a placut articolul?

Comentarii