Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul de mesteacăn, multiple beneficii pentru organism

ro

02 Jul, 2014 00:00 15008 Marime text
Mesteacănul este un copac de la care, în scop terapeutic, se folosesc frunzele, bogate în vitaminele C, E şi PP, în flavonoizi, minerale, esteri, taninuri catehice, saponine, carotene şi uleiuri volatile.
 
Ceaiul de mesteacăn, preparat din o lingură de frunze şi 250 ml de apă, ingrediente care se fierb timp de zece minute, ajută la combatera giardiei şi a altor paraziţi intestinali. De asemenea, acest ceai contribuie la buna funcţionare a tractului urinar, dizolvă pietrele de la rinichi, tratează litiaza renală, reduce nivelul colesterolului şi menţine sănătatea articulaţiilor.
 
Ceaiul de mesteacăn îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge, previne tromboza şi reduce tensiunea arterială. Acest ceai protejează celulele măduvei osoase, a organelor de reproducere şi a celulelor tractului digestiv. De asemenea, protejează şi combate răceala, ameliorează simptomele de gută, reumatism şi inflamaţiile articulare.
 
Totodată, ceaiul de mesteacăn este indicat în curele de slăbire, deoarece ajută la eliminarea excesului de apă din ţesuturi, la îmbunătăţirea metabolismului şi favorizează scăderea în greutate. Este recomandat persoanelor care suferă de insuficienţă hepatică, de afecţiuni respiratorii şi dermatologice, dar şi de artrită şi calculi biliari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii