Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce sunt trigliceridele?

ro

15 Aug, 2014 13:27 2396 Marime text
Trigliceridele sunt substanţe grase, sintetizate de organism în urma digestiei grăsimilor şi a zahărului, care, apoi, sunt stocate în organism sub forma ţesutului adipos. Trigliceridele provin din alimentaţie, însă o mică parte este sintetizată la nivelul ficatului. Un nivel crescut al trigliceridelor poate duce la apariţia unor afecţiuni grave, cum ar fi infarctul miocardic, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială sau pancreatita. 
 
O concentraţie normală a trigliceridelor nu ar trebui să depăşească valoarea de 150 mg/dl. Dieta bogată în carbohidraţi este principalul factor de risc în creşterea nivelului trigliceridelor. Prin urmare, eliminarea din dietă a carbohidraţilor, pecum pâinea albă, orezul şi produsele de patiserie, este prima schimbare care se impune în stilul de viaţă. Pentru a menține sănătatea organismului, valoarea trigliceridelor trebuie sa fie în limite normale, fiind indicată efectuarea unor exerciţii fizice susţinute, evitarea grăsimilor, dulciurilor, carbohidraților şi proteinelor, dar şi reducerea consumului de alcool.
 
Caşcavalul, smântâna grasă, laptele cu o cantitate mare de grăsime şi ouăle devin nocive pentru persoanele cu un nivel crescut de trigliceride. De asemenea, decoctul de afine şi infuzia de pătlagină ajuta la menţinerea în limite normale a valorilor trigliceridelor. Când nivelul acestora nu poate fi echilibrat prin dietă, este necesara terapia medicamentoasă.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii