Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce este zona zoster şi cum se manifestă

ro

09 Jul, 2014 00:00 3034 Marime text
Zona zoster, o infecţie virală, care afectează rădăcinile nervoase, apare când se reactivează virusul herpetic ce cauzează varicela. La persoanele care au avut varicelă, virusul rămâne inactiv în rădăcinile nervoase, când, din cauza unei imunităţi scăzute, acesta se reactivează. Zona zoster este o boală contagioasă, dacă o persoană intră în contact cu lichidul din veziculele erupţiei.
Printre simptomele acestei afecţiuni se numără durerile de cap, sensibilitatea la lumină, senzaţia de arsură, ţiuit în urechi, dureri şi mâncărimi în zona în care se manifestă erupţia. Aceasta apare, de obicei, pe o singură parte a corpului, pe spate sau piept, dar şi pe faţă, şi constă în apariţia unor vezicule mici umplute cu lichid, care se sparg, ulterior urmând să se formeze o crustă.
 
Vindecarea completă durează între două şi patru săptămâni şi, la majoritatea persoanelor care au avut o dată zona zoster, aceasta nu va mai reapărea. În cazul acestei afecţiuni, se recomandă consultarea medicului, deoarece tratamentul precoce scurtează perioada de boală şi previne apariţia complicaţiilor. Problemele cauzate de zona zoster pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste, cum ar fi ceaiul de hamei, compresele cu infuzie de salvie sau cu ulei de lavandă. De asemenea, se mai poate unge zona afectată cu cremă de gălbenele şi apoi se tamponează cu bitter suedez, în fiecare zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii