Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carnea de curcan, beneficii pentru sănătate

ro

03 Jun, 2014 11:32 1445 Marime text
Carnea de curcan conţine numeroase elemente nutritive pentru sănătatea noastră, precum seleniu, un mineral esenţial pentru funcţionarea normală a glandei tiroide, vitaminele B6 şi B12, care sunt esenţiale în producerea de energie în organism, zinc şi aminoacizi. Triptofanul prezent în carnea de curcan este eficient în tratarea insomniei cronice. 
Carnea de curcan, gătită la cuptor şi fără piele, conţine cea mai mică cantitate de grăsimi dintre toate tipurile de carne. De asemenea, ea poate fi utilizată în prepararea supelor, salatelor, omletelor şi chiar a tocăniţelor. O sută de grame de curcan conţine 33 de grame de proteine, 8 grame de grăsimi, vitamine, minerale (calciu, fosfor, magneziu, fosfor, seleniu, sodiu), aminoacizi, în total 214 calorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii