Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt alimentele care întăresc imunitatea organismului

ro

10 Jul, 2014 16:51 1768 Marime text
Pentru o mai bună funcţionare a organismului şi pentru o stare generală optimă este necesar să consumăm alimente care ne întăresc sistemul imunitar.

Printre cele mai indicate alimente care contribuie la întărirea sistemului imunitar se numără iaurtul, ce conţine probiotice, bacterii sănătoase, care favorizează buna funcţionare a sistemului digestiv, producerea celulelor albe din sânge şi împiedică apariţia infecţiilor. Cerealele de orz şi ovăz conţin fibre, ce au proprietăţi antioxidante şi antimicrobiene, care favorizează vindecarea mai rapidă a rănilor şi ajută antibioticele să-şi facă mai repede efectul.

Peştele conţine Omega 3, ce are rolul de a reduce inflamaţiile, împiedică apariţia răcelilor şi a infecţiilor respiratorii. Totodată, peştele scade tensiunea arterială şi previne blocajele arteriale. Usturoiul conţine mai mult de 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene, fiind considerat un aliment medicament. Acesta previne bronşita şi alte afecţiuni respiratorii. Nucile şi migdalele conţin vitaminele B si E, Omega 3 şi polifenoli, care întăresc imunitatea organismului şi îl apără de efectele nedorite ale stresului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii