Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 21 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sanatate Care sunt alimentele care contribuie la tratarea durerilor de cap

ro

06 Jun, 2014 00:00 1629 Marime text
Durerile de cap induc o stare de disconfort şi o capacitate redusă de concentrare. Migrena, o suferinţă cronică, este caracterizată prin dureri de cap moderat-severe, care, de obicei, sunt asociate cu alte simptome, precum greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină şi la zgomot.
Seminţele de dovleac reprezintă o importantă sursă de magneziu, element care combate migrena, deoarece relaxează vasele de sânge. Busuiocul este recunoscut pentru proprietatea sa de a reduce tensiunea de la nivelul capului, produsă de migrene, şi de a înlătura senzaţia de greaţă.
Conţinutul de vitamina B2 şi de riboflavină face din spanac un important luptător împotriva durerilor de cap. Cerealele integrale şi orezul, alimente bogate în amidon şi fibre, se numără printre remediile împotriva migrenelor, deoarece ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Bananele conţin magneziu şi potasiu, substanţe care acţionează cu succes împotriva migrenelor. Alte alimente bogate în magneziu sunt migdalele, mazărea, fasolea neagră şi nucile caju. Peştele gras, precum somonul, macroul şi tonul, prin conţinutul de acizi graşi esenţiali şi Omega-3, reduce inflamaţiile care determină durerile de cap.
Deshidratarea, una dintre cauzele migrenelor, poate fi remediată prin consumul de pepene roşu, care are un conţinut de apă de 90%. Ceaiurile de tei, de mentă, de ciuboţica cucului şi de coada şoricelului sunt recomandate, de asemenea, în tratarea migrenelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii