Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căderea părului - cauze şi tratamente naturiste

ro

07 Jun, 2014 00:00 2295 Marime text
Căderea părului reprezintă o problemă care afectează persoanele de toate vârstele. Printre cauzele sale cele mai frecvente se numără o alimentaţie săracă în proteine şi vitamine sau vopsirea frecventă a părului. De asemenea, în condiţii de stres, firele încep să cadă la o simplă pieptănare a părului. În general, părul creşte la loc, odată cu rezolvarea problemelor.
Printre tratamentele naturiste eficiente în tratarea căderii părului se numără masca din gălbenuş de ou şi ulei de măsline, masca din usturoi, masca cu miere şi cu ulei de ricin.
Compoziţia măştii din gălbenuş de ou şi ulei de măsline se realizează din două linguri de ulei, un gălbenuş de ou şi câteva picături de suc de lămâie. Masca formată se aplică pe păr şi este lăsată să acţioneze timp de 45 de minute.
Pentru masca din usturoi avem nevoie de doi-trei căţei de usturoi pisaţi, trei linguriţe de miere, o lingură de ulei de ricin, trei gălbenuşuri şi cinci linguriţe de ulei de măsline. Masca rămâne aplicată pe suprafaţa părului pe tot parcursul nopţii.
Masca cu miere face minuni pentru părul degradat şi uscat. Părul umed se masează cu o jumătate de cană de miere, iar după 20 de minute, se clăteşte cu apă călduţă.
Pentru masca pe bază de ulei de ricin, se amestecă patru fiole de vitamina E, o sticluţă de vitamina A, o lingură de ulei de ricin, sucul de la o jumătate de lămâie şi câteva picături de ulei esenţial. Această soluţie se pune într-un recipient de spray gol, iar apoi se pulverizează părul, care trebuie să fie ud.
În cazul în care pierderea părului devine o problemă serioasă, se recomandă începerea unui tratament corespunzător, stabilit de către un medic dermatolog.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aura 22 Nov, 2016 11:41 Mastile cu usturoi am citit ca sunt bune pentru asa ceva.
  • Cristian 18 Dec, 2015 13:47 Eu iau folixin de 2 saptamani si degeaba ca imi cade in continuare parul.