Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile unei plante medicinale mai puţin cunoscute

ro

14 Aug, 2014 18:19 4409 Marime text
Agastache rugosa sau menta coreeană este o plantă creşte în ţările est-asiatice şi înfloreşte din luna iulie până în septembrie. Frunzele acestei plante au aromă de mentă, dar şi de anason, iar florile au culoarea violacee sau roz-violet. De asemenea, agastache rugosa este o plantă ornamentală, aromatică dar şi medicinală. În scop terapeutic, se folosesc florile şi frunzele plantei, care au proprietăţi antifungice, carminative, antipiretice, diaforetice şi antibacteriene.
 
Această plantă este folosită în tratarea anxietăţii şi a infecţiilor bacteriene. Ceaiul de mentă coreeană are un gust plăcut, aromat, asemanator cu cel al mentei şi este folosit în cazuri de greaţă, vărsături, febră, stare de oboseală, slăbiciune, indigestie şi balonare. Pentru prepararea ceaiului, se fierbe o linguriţă cu plantă uscată în 250 ml de apă, timp de cinci minute, apoi se strecoară şi se bea călduţ, îndulcit cu miere.
 
Uleiul esenţial de mentă coreeană este recomandat pentru combaterea viermilor intestinali şi, în acelaşi timp, este un bun remediu împotriva infecţiilor. Părţile aeriene ale plantei pot fi folosite în preparate culinare pe bază de peşte, carne de pui şi în diferite salate, pentru aromarea acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii