Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile uleiului de in

ro

07 Aug, 2014 10:53 1497 Marime text
Uleiul de in conţine acizi graşi Omega-3 şi Omega-9, proteine, mangan, acid folic, vitamina B6, magneziu, fosfor, lecitină, zinc, lignanii, cupru şi are numeroase beneficii pentru organism. Acesta reprezintă o importantă sursă de fibre care curăţă colonul de substanţele toxice şi stimulează digestia.
 
Lignanii sunt substanţe cu puternice proprietăţi antioxidante, anticancerigene, antivirale şi antibacteriene care previn şi luptă împotriva a numeroase tipuri de cancer, printre care cancerul de sân şi colon. Datorită conţinutului în acizi graşi Omega-3 şi Omega-9, uleiul de in reduce colesterolul, hipertensiunea, formarea de cheaguri de sânge, dar şi durerile articulare, previne anumite tipuri de cancer şi, în acelaşi timp, reduce stresul.

Totodată, uleiul de in reduce afecţiunile cerebrale şi luptă împotriva radicalilor liberi. Este benefic şi pentru piele, ameliorând simptomele de psoriazis, eczeme sau acnee. Uleiul de in stimulează sistemul imunitar, vindecă rănile, luptă împotriva obezităţii, tratează mătreaţa, îmbunătăţeşte absorbţia calciului, ameliorează simptomele alergiilor, tratează depresia, îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale, tratează astmul, diabetul şi artrita reumatoidă.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii