Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile uimitoare ale fructului lime

ro

23 Aug, 2014 00:00 3414 Marime text


Lime este un fruct care se aseamănă foarte mult cu lămâia, dar care, spre deosebire de aceasta, are culoarea verde, dimensiuni mai mici, este mai aromat, mai bogat în substanţe nutritive, mai zemos, cu un gust mai acru, uşor amărui. Acest fruct conţine vitaminele C (48%), A, B6, E şi K, acid folic, flavonoide, potasiu, calciu, fosfor, fier, cupru, kemferol, limonin, camfor.

Lime-ul are efecte antioxidante, anticancerigene, antibiotice şi detoxifiante. Datorită proprietăţilor sale, îmbunătăţește digestia şi tratează constipaţia, menţine nivelul de zahăr din sânge în limite normale, protejează ochii, prevenind oboseala acestora. Lime-ul reprezintă un bun tratament pentru scorbut, boală provocată de un nivel scăzut al vitaminei C în organism, reglează problemele de respiraţie, desfundă nasul şi eliberează căile respiratorii.

În cazuri de răceală şi febră, consumul de lime poate regla temperatura corpului. De asemenea, acesta previne cancerul, protejează celulele sănătoase şi reduce riscul apariţiei bolilor cauzate de inflamaţia cronică, precum artrita, astmul şi bolile de inimă. În acelaşi timp, favorizează vindecarea reumatismului, a cancerului de prostată, a aterosclerozei, dar şi a diabetului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii