Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile nebănuite ale trandafirului pentru sănătatea organismului

ro

23 Sep, 2020 00:00 2734 Marime text
  • Trandafirul face minuni și în caz de faringite, amigdalite, stomatite, diaree cronică și dizenterie
Nu numai o floare frumoasă, ci și un adjuvant pentru sănătatea și buna funcționare a întregului organism. Acesta este trandafirul, minune a naturii prin frumusețe, parfum, dar și efectele sale terapeutice.
Potrivit nutriționiștilor, efectul terapeutic al trandafirului este dat de petalele sale. Acestea pot fi utilizate direct după culgere sau prelucrate sub formă de oțet, ulei, tinctură, infuzie sau sirop.
Uleiul de trandafiri este recomandat și în aromaterapie, grație parfumului său liniștitor.
Foarte important, petalele de trandafir conțin ulei volatil, vitaminele A, B2, C, K PP, potasiu, fier, calciu, magneziu, zaharuri, ceară și acid galic, alături de alte substanțe benefice organismului.
Specialiștii recomandată preparatele din trandafir pentru prevenția și tratarea transpirației în exces, în cazul laringitei, al micozelor bucale și vaginale, dar și al afte.
De asemenea, trandafirul face minuni și în caz de faringite, amigdalite, stomatite, diaree cronică și dizenterie, hemoroizi, angină pectorală, acnee, plăgi, leucoree, iritații oculare ori la nivelul pleoapelor sau în conjunctivite.
Nu în ultimul rând, ceaiul din petale proaspete de trandafir se întrebuințează în tratamentul astmului, în hemoptizie, dizenterie și gripă.

Sursa foto: wikipedia.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii