Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile frunzelor de nuc şi a fructelor lui verzi

ro

04 Jul, 2014 00:00 2542 Marime text
În scopuri medicinale, se utilizează frunzele foarte tinere de nuc, recoltate în luna iunie. Ceaiul de frunze de nuc este util în tratamentul diabetului zaharat, având capacitatea de a reduce glicemia. De asemenea, are efect de dezinfectant, antiseptic, antidiareic şi antidiabetic. Acest ceai mai este utilizat şi în tratamentul icterului, al enteritelor acute, precum şi pentru stimularea funcţiilor hepatice. Frunzele de nuc, dar şi fructele verzi sunt ideale pentru a îmbunătăţi funcţionarea ficatului şi a tractului gastro-intestinal. Din fructele verzi ale nucului se prepară, în scopuri terapeutice, o tinctură  ce are rolul de curăţa stomacul, ficatul şi sângele de toxine.

Băile cu aceste extracte de nuci şi frunze de nuci sunt utile în tratarea afecţiunilor pielii precum acneea, erupţiile purulente, dermatozele, eczemele, urticariile, furunculozele sau ulcerul varicos. De asemenea, o infuzie puternică de frunze de nuc are capacitatea chiar de a vindeca degerăturile. Aceeaşi infuzie se mai utilizează şi în cazul căderii părului, având proprietatea de a-l regenera prin conţinutul bogat de ulei volatil, vitamina C şi minerale.
Pentru vindecarea rănilor mai grave sau a arsurilor solare, în anumite farmacii, se prepară chiar şi cremă din frunze de nuc. În medicina naturistă, frunzele de nuc, macerate în petrol lampant, reprezintă un unguent cu efecte miraculoase în ameliorarea simptomelor provocate de durerile reumatice.
Nici fructele nu sunt de ocolit, reprezentând o bogată sursă de energie prin conţinutul lor bogat de nutrienţi, minerale, antioxidanţi şi vitamine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii