Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de migdale

ro

04 Aug, 2014 13:25 1981 Marime text
Migdalele sunt bogate în proteine vegetale, fibre, carbohidraţi, lipide de cea mai bună calitate, vitaminele A, E, D, fier, calciu, potasiu, cupru, zinc, seleniu, magneziu, flavonoide şi antioxidanţi. Vitamina E  prezentă în migdale este utilă în menţinerea sănătăţii sistemului nervos. În timp ce fierul combate anemia, fibrele previn cancerului de colon. Antioxidanţii elimină stresul oxidativ şi protejează vasele împotriva leziunilor aterosclerotice.
 
Migdalele sunt recomandate în dieta celor care suferă de boli cardiovasculare, de hipertensiune arterială, dar şi de cancer. De asemenea, acestea sunt indicate în alimentaţia persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, fiind bogate în potasiu, dar sărace în sodiu. Totodată, migdalele sunt benefice pentru buna funcţionare a creierului, prelungesc durata de viaţă a neuronilor, îmbunătăţesc memoria, accelerează metabolismul şi previn bolile mintale, cum ar fi demenţa senilă sau boala Alzheimer.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii