Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:04 07 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de lămâie

ro

23 Nov, 2019 00:00 424 Marime text
Lămâile ajută la îndepărtarea oboselii, tensiunii, dar deţin un rol esenţial şi în reîntinerirea pielii.
 
Din punct de vedere nutriţional, lămâia este atât un aliment, dar şi un condiment, care aduce un aport caloric minimal de 30 kcal/ 100 g, făcându-l fructul ideal al dietelor de slăbire (apa cu lămâie – alimentul cu prezenţă obligatorie în aceste diete), relatează csid.ro.
 
2. Vitamina C din lămâie, prin efectele sale antioxidante şi flavonoide, ajută organismul să lupte împotriva diverselor boli, afecţiuni şi stimulează imunitatea;
 
3. Este un aliment alcalinizant. Deşi are gust intens (acid) poate fi folosită ca un pansament gastric-detoxifiant (apa cu lămâie).
 
4. Are proprietăţi antibacteriene demonstrate şi un rol detoxifiant hepatic;
 
5. Conţine vitamina P cu rol tonifiant al pereţilor vasculari şi cu efecte benefice în dieta persoanelor hipertensive;
 
6. Ajută în tratamentul litiazei renale (în special prin depuneri de calciu)
 
Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii