Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de hrişcă

ro

23 Aug, 2014 11:55 2044 Marime text


Înrudit cu rubarba şi pirul, hrişca este o plantă care creşte înaltă, iar boabele sale triunghiulare au un înveliş similar cu cel al boabelor de grâu, motiv pentru care, în mod greşit, hrişca este considerată o cereală. În ciuda înfăţişării sale, este încadrată în categoria pseudocerealelor.

Hrişca, o excelentă proteină vegetală, conţine vitamina B, mangan, cupru, magneziu, fibre şi opt aminoacizi esenţiali, inclusiv lizină, şi se poate consuma crudă, fiartă sau sub formă de făină. Fiind un aliment slab caloric, este recomandat în curele de slăbire. Hrişca este un bun remediu în tratarea bolilor tractului gastro-intestinal, a durerilor articulare, dar şi în reducerea colesterolul „rău” din sânge. De asemenea, hrişca elimină stresul, insomnia, oboseala, anemia, suprimă apetitul alimentar, controlează nivelul de zahăr din sânge şi favorizează dezvoltarea masei musculare.

Hrişca este un aliment ideal pentru persoanele care suferă de diabet şi conţine subsţante chimice naturale care întăresc vasele capilare şi reduc hemoragiile. În acelaşi timp, hrişca îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, previne distrugerea nervilor, stimulează funcţiile renale, reduce tensiunea, previne depresia şi îmbătrânirea prematură a pielii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii