Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de fistic

ro

22 Jun, 2014 18:12 2825 Marime text
Fisticul conţine proteine, lipide, fibre, carbohidraţi, vitaminele A, B6, B9, C şi E şi minerale, precum calciu, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu. Consumul de fistic protejează celulele nervoase, reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, reglează şi funcţia de reproducere, tratează ulcerul gastric şi arsurile la stomac, diminuează procesul de îmbătrânire. De asemenea, are efect afrodisiac, anticancerigen şi diuretic.
Consumul regulat de fistic scade nivelul colesterolului şi a hipertensiunii arteriale. Fisticul este recomandat în tratamentul adjuvant al ulcerului gastric, arterosclerozei, bolilor neurologice şi al celor degenerative.
Alte beneficii ale consumului de fistic se referă la prevenirea degenerescentă maculară, o afecţiune responsabilă cu pierderea vederii şi la menţinerea, în parametri normali, a nivelului glicemiei, prevenind astfel apariţia diabetului. Uleiul de fistic masat pe faţă oferă pielii elasticitate, protecţie şi strălucire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii