Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului ceaiului de pelin

ro

23 Jun, 2014 17:37 2230 Marime text
Pelinul, cunoscut ca cea mai amară plantă, are efecte tonice, antimicrobiene, dezinfectante şi vermifuge. Pelinul alb stă la baza celei mai vechi metode de purificare a organismului, oamenii tratând cu el toate bolile care aveau legătură cu procesul inflamator, precum afecţiuni ale rinichilor şi ale vezicii biliare, afecţiunil gastrointestinale şi probleme ginecologice.
Pelinul este indicat şi în tratarea unor afecţiuni precum hepatita infecţioasă, tuberculoza, tusea, răceala, epilepsia şi cancerul de esofag.
Pelinul se poate utiliza sub formă de ceai, tinctură sau sirop, dar şi sub formă de capsule. Ceaiul de pelin este benefic în detoxifierea organismului, stimularea sistemului imunitar şi a digestiei, reducerea inflamaţiilor căilor respiratorii şi eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, ceaiul de pelin calmează durerile de cap, scade febra şi elimină paraziţii intestinali. Arsurile, rănile, plăgile şi tăieturile pot fi tratate cu ceai de pelin, care curăţă şi usucă rana.
O cură de curăţare terapeutică cu pelin durează şapte zile şi se face de două ori pe an. În aceste şapte zile, se amestecă 100 grame de pulbere de pelin cu 100 ml de apă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii