Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:30 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile ceaiului roşu

ro

26 Jul, 2014 10:47 1038 Marime text
Ceaiul roşu sau ceaiul de Rooibos, apreciat pentru aroma sa care aduce a nuci şi a nalbă şi pentru gustul dulce- acrişor, este singura plantă în compoziţia căreia s-a identificat prezenţa aspalathinului, care, împreună cu nothofaginul, are rolul de a mineraliza organismul şi de a menţine sănătatea  oaselor, dinţilor, pielii, dar şi a părului.
 
Ceaiul roşu conţine antioxidanţi polifenolici, aspalathin, nothofagin şi flavonoide, fier, potasiu, calciu, fluor, cupru, magneziu, mangan, zinc, acid citric, acid glicolic şi acid lactic. Ceaiul roşu combate stările de nervozitate, durerile de cap, afecţiunile reumatismale, indigestiile, insomnia,  tulburările gastrointestinale, hipertensiunea, răceala, gripa şi virozele respiratorii.

Totodată, stimulează imunitatea, scade riscurile apariţiei bolilor cerebrale şi a atacurilor vasculare, are efecte benefice asupra sistemului nervos central, combate greaţa, vărsăturile, constipaţia, arsurile la stomac. De asemenea, este indicat în tratarea ulcerului, colicilor, crampelor stomacale. Tot el hidratează şi ajută la întinerirea celulelor organismului, combate radicalii liberi, având o putere antioxidantă de 50 de ori mai mare decât ceaiul verde. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii