Beneficiile ceaiului roşu
Beneficiile ceaiului roşu
26 Jul, 2014 10:47
ZIUA de Constanta
1893
Marime text
Ceaiul roşu sau ceaiul de Rooibos, apreciat pentru aroma sa care aduce a nuci şi a nalbă şi pentru gustul dulce- acrişor, este singura plantă în compoziţia căreia s-a identificat prezenţa aspalathinului, care, împreună cu nothofaginul, are rolul de a mineraliza organismul şi de a menţine sănătatea oaselor, dinţilor, pielii, dar şi a părului.
Ceaiul roşu conţine antioxidanţi polifenolici, aspalathin, nothofagin şi flavonoide, fier, potasiu, calciu, fluor, cupru, magneziu, mangan, zinc, acid citric, acid glicolic şi acid lactic. Ceaiul roşu combate stările de nervozitate, durerile de cap, afecţiunile reumatismale, indigestiile, insomnia, tulburările gastrointestinale, hipertensiunea, răceala, gripa şi virozele respiratorii.
Totodată, stimulează imunitatea, scade riscurile apariţiei bolilor cerebrale şi a atacurilor vasculare, are efecte benefice asupra sistemului nervos central, combate greaţa, vărsăturile, constipaţia, arsurile la stomac. De asemenea, este indicat în tratarea ulcerului, colicilor, crampelor stomacale. Tot el hidratează şi ajută la întinerirea celulelor organismului, combate radicalii liberi, având o putere antioxidantă de 50 de ori mai mare decât ceaiul verde.
Ceaiul roşu conţine antioxidanţi polifenolici, aspalathin, nothofagin şi flavonoide, fier, potasiu, calciu, fluor, cupru, magneziu, mangan, zinc, acid citric, acid glicolic şi acid lactic. Ceaiul roşu combate stările de nervozitate, durerile de cap, afecţiunile reumatismale, indigestiile, insomnia, tulburările gastrointestinale, hipertensiunea, răceala, gripa şi virozele respiratorii.
Totodată, stimulează imunitatea, scade riscurile apariţiei bolilor cerebrale şi a atacurilor vasculare, are efecte benefice asupra sistemului nervos central, combate greaţa, vărsăturile, constipaţia, arsurile la stomac. De asemenea, este indicat în tratarea ulcerului, colicilor, crampelor stomacale. Tot el hidratează şi ajută la întinerirea celulelor organismului, combate radicalii liberi, având o putere antioxidantă de 50 de ori mai mare decât ceaiul verde.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii