Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile cartofului violet

ro

22 Aug, 2014 18:15 2442 Marime text
Cartoful violet, originar din Peru, este din ce în ce mai căutat, datorită aspectului frumos, dar şi pentru că este considerat una dintre cele mai sănătoase legume din lume. Această legumă protejează celulele sănătoase, apără organismul de radicalii liberi, menţine sănătatea inimii, combate dezvoltarea celulelor maligne de tip canceros şi previne îmbătrânirea. 

Culoarea mov a cartofului este dată de cantitatea mare de antocianine, care protejează organismul de diferite forme de cancer. Cartoful violet este bogat în vitamina C, potasiu, antioxidanti, fitochimicale, calciu, fier, fibre şi carbohidraţi. Datorită antioxidanților puternici, cartoful violet contribuie la dezvoltarea și întărirea sistemului imunitar și protejează celulele de eventuale boli cauzate de radicalii liberi.

Un alt beneficiu important adus organismului se referă la scăderea tensiunii arteriale. Deoarece nu conţine grăsimi, cartoful violet poate fi consumat chiar şi în curele de slăbire. Cartoful violet scade tensiunea arterială, are efect de reducere a oxidării provocate de stres, dar şi de înlăturare a inflamaţiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii