Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astragalus, plantă care creşte rezistenţa organismului

ro

24 Sep, 2014 13:39 3467 Marime text
Astragalus, o plantă orginară din Mongolia şi din unele părţi ale Chinei, de la care, în scop terapeutic, se folosesc florile şi rădăcina, conţine saponine, flavonoide, polizaharide, fitosteroli şi aminoacizi. Planta de astragalus stimulează sistemul imunitar, combate răceala şi infecţiile virale.
 
Printre alte acţiuni medicinale ale astragalusului se numără ameliorarea funcţiei renale, acţiunea diuretică moderată, antihipertensivă, reparatorie tisulară şi de recuperare după hemoragii (inclusiv după naştere), creşterea rezistenţei la frig. De asemenea, astragalus este adjuvant pentru pacienţii cardiaci, lipsiţi de energie. Această plantă contribuie şi la menţinerea în limite normale a capacităţii de adaptare şi regenerare a organismului, la buna funcţionare a ficatului, rinichilor şi inimii, susţinând organismul în lupta împotriva virusurilor, bacteriilor şi ciupercilor.
 
Astragalus contribuie şi la stimularea producerii de celule stem în măduvă, în ţesutul limfatic şi diferenţierea lor în celule active ale sistemului imunitar, la reducerea efectelor secundare ale radioterapiei, la îmbunătăţirea funcţiilor timusului şi ale splinei. Totodată, favorizează creşterea capacităţii de răspuns a organismului la factorii de stres. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii