Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arpacaşul, rol important în combaterea acneei

ro

26 Jun, 2014 12:25 3561 Marime text
Arpacaşul, produs alimentar produs prin decorticarea boabelor de grâu, este bogat în substanţe nutritive, prin intermediul cărora combate bolile de inimă, anemia, constipaţia şi avitaminoza. De asemenea, arpacaşul este bogat în fitochimicale, vitamine, fibre şi substanţe minerale, cum ar fi magneziu, fier, fosfor, mangan şi seleniu.
Arpacaşul, numit şi nufărul pielii, ajută la detoxifierea organismul şi combate eficient acneea. Pentru a scapă de acnee, se prepară o pastă din boabele de arpacaş, măcinate şi fierte în apă, timp de câteva minute. Pasta obţinută, răcită la temperatura camerei, se aplică pe faţă, timp de 15-20 de minute.
Consumul de arpacaş reduce riscul apariţiei unor afecţiuni, precum diabetul, bolile coronariene, hipertensiunea arterială, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare, dar şi cancerul.
Totodată, arpacaşul este cicatrizant, are proprietăţi tonice, curăţă pielea şi stabilizează glicemia.
Ceaiul de arpacaş curăţă pielea de pete, eczeme sau negi. De asemenea, este şi un bun diuretic. Pentru curăţarea pielii, se recomandă consumul a două căni de ceai neîndulcit, în fiecare zi, timp de o lună sau două luni, în funcţie de gravitatea afecţiunii. Acest ceai se poate folosi ca tonifiant pentru faţă, în acest scop, se şterge faţa cu dischete înmuiate în ceai.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ilie 02 Aug, 2018 11:30 Poate o sa incerc si eu cu arpacasul asta ca vreau neaparat sa scap de cosurile care le am pe ten.
  • Robert 31 Mar, 2016 12:54 Eu am acnee de 6 ani. Nu am incercat pana in prezent nici un fel de tratament pentru a-mi rezolva problema.
  • Marcel 08 Dec, 2015 11:50 Nu e o problema chiar atat de mare ca ai acnee. Nu e o afectiune letala si se poate trai mult si bine cu ea.
  • Radu 21 Apr, 2015 15:13 De tratat nu cred ca se poate trata afectiunea asta in intregime. Eu am avut ceva imbunatatiri cu Derminax, dar cam atat. Acum am un stil alimentar bine pus la punct si nu ii mai permit sa extinda.