Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apa, laptele şi uleiul de cocos – multiple beneficii pentru sănătate

ro

20 Jun, 2014 12:31 3992 Marime text
Nuca de cocos, considerată în unele culturi un aliment extrem de important, poate fi savurată în stare crudă şi folosită la diverse preparate, cum ar fi sote-urile sau prăjiturile. Nuca de cocos, care poate ajunge, în stare matură, până la 1.5 kilograme, oferă pulpa albă, apa, laptele şi uleiul de cocos.
Miezul alb al nucii de cocos conţine vitamina B, zinc, fosfor şi fier. Apa de cocos, des confundată cu laptele de cocos, este bogată în electroliţi, precum potasiu, calciu şi sodiu, care favorizează hidratarea şi menţinerea nivelului pH-ului din sânge. Apa de cocos poate fi consumată ca o băutură răcoritoare şi se ţine la frigider maxim 24 de ore.
Laptele de cocos, obţinut prin procesarea, cu apă caldă, a miezului de cocos mărunţit, conţine substanţe minerale şi este recomandat pentru tratarea gâtului inflamat. Datorită proprietăţilor care îl apropie de calitatea laptelui matern, laptele de cocos poate fi folosit şi în alimentaţia sugarilor. De asemenea, laptele de cocos reprezintă un bun înlocuitor pentru laptele de vacă.
Uleiul de cocos, care poate fi preparat şi acasă, este cunoscut pentru proprietăţile sale de hidratare a pielii uscate şi a părului lipsit de strălucire. Totodată, uleiul de cocos este benefic pentru o serie de probleme medicale, cum ar fi bolile de inimă, probleme dentare şi urinare, digestia lentă, imunitatea scăzută şi pancreatita. Deoarece este un lapte mai gras, se foloseşte mai mult la prepararea dulciurilor. Consumul regulat al uleiului de cocos favorizează o stare generală bună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii