Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:11 21 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amla îmbunătăţeşte vederea şi elimină toxinele

ro

15 Sep, 2014 12:30 2439 Marime text
Amla sau amalaki este fructul unui copac indian, care conţine o mare cantitate de vitamina C, calciu, fier, proteine, zahăr, acid tanic, fosfor şi carbohidraţi. Acest fruct cu gust înţepător are proprietăţi antipiretice, antiinflamatorii, vermifuge şi tonice. Amla este foarte eficient în tratarea problemelor digestive, elimină viermii intestinali, înlătură arsurile stomacale, asigură buna funcţionare a inimii şi susţine sistemul imunitar.
 
Pudra obţinută din fructele uscate de amla este un remediu eficient contra hiperacidităţii, ulcerului şi pentru eliminarea toxinelor din sânge. Consumul frecvent de amla îmbunătăţeşte vederea, iar sucul de fructe proaspăt, consumat între mese, înlătură slăbiciunea corpului, a minţii şi inimii. De asemenea, sucul din fructe de amla poate fi consumat ca un remediu tonic, ce elimină constipaţia.
 
Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, amla poate regulariza nivelul zahărului din sânge, contribuie la diminuarea colesterolului şi la menţinerea în bună stare a ficatului. În plus, fructele de amla au capacitatea de a creşte hemoglobina, celulele roşii din sânge şi pot constitui o hrană puternică pentru creier. De asemenea, combat simptomele bronşitei, astmului şi tusei, dar şi sângerările nazale. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii