Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimente care favorizează scăderea colesterolului

ro

05 Sep, 2014 09:37 1144 Marime text
Cantitatea de colesterol din organism este de aproximativ 145 de grame, iar cea mai mare parte a acestuia, aproximativ 75%, se produce în ficat, restul de 25% poate proveni din diverse produse alimentare, precum gălbenuşul de ou, ficat, rinichi, lactate cu procent mare de grăsimi. Alimentele vegetale nu conţin colesterol.
 
Cauzele pentru care nivelul colesterolului creşte sunt predispoziţia moştenită genetic, alimentaţia nesănătoasă, greutatea corporală, vârsta, exerciţiile fizice şi nivelul hormonului estrogen al femeilor. Colesterolul excedentar din sânge se depozitează în artere şi poate duce la îngustarea acestora.
 
Printre alimentele care contribuie la scăderea colesterolului se numără morcovii cruzi, tărâţele de porumb, vegetalele din familia cruciferelor, precum conopida, untura de peşte, usturoiul, ghimbirul, lintea, fasolea albă, fasolea verde, ceapa, merele, grapefruitul, piperul roşu, orzul. De asemenea, peştele gras, ovăzul, migdalele, seminţele de floarea-soarelui, soia şi orice produs din soia (tofu, lapte de soia) contribuie la scăderea colesterolului. Totodată, vinul roşu are proprietăţi antiinflamatorii care reduc nivelul colesterolului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii