Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:03 16 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimente benefice pentru ten

ro

12 Sep, 2014 09:50 1161 Marime text
Alimentele contribuie la îmbunătăţirea aspectului pielii în funcţie de tipul de ten al fiecăruia. În cazul tenului uscat, este recomandat uleiul de măsline, care reduce inflamaţiile din celule şi articulaţii dacă este consumat în cantitatea minimă recomandată (două linguriţe pe zi). Acesta hidratează pielea şi este de mare ajutor pentru tenul uscat. De asemenea, migdalele sunt bogate în vitamina E, un puternic antioxidant, care protejează deteriorarea pielii cauzată de expunerea în exces la soare.
 
Pentru tenul ridat, cele mai indicate alimente sunt cele care conţin foarte mulţi antioxidanţi, precum cerealele, soia, morcovii, ceaiul, cafeaua, spanacul, usturoiul, roşiile, broccoli, strugurii şi fructele de pădure. Pentru persoanele cu tenul sensibil, acizii graşi reprezintă o necesitate în alimentaţia acestora. Seminţele de in, bogate în proteine, fibre alimentare şi Omega-3, ajută la estomparea ridurilor fine şi la ştergerea petelor de la nivelul tenului. O jumătate de linguriţă de seminţe consumată zilnic, timp de şase săptămâni, favorizează calmarea iritaţiilor, a roşeţii şi inflamaţiilor pielii, menţinând un nivel optim de hidratare. Merele ajută la eliminarea edemelor, datorită quercetinei din coaja lor, în timp ce tonul, datorită conţinutului în seleniu, menţine elastina, o proteină ce ajută pielea să aibă un aspect ferm şi tonifiat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii