Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimente benefice pentru rinichi

ro

25 Aug, 2014 10:21 7204 Marime text
Rolul principal al rinichilor este de a filtra sângele şi de a elimina substanţele dăunătoare organismului. Există alimente care au un puternic efect depurativ, de reechilibrare a funcţiei rinichilor şi de remineralizare generală, care sunt eficiente în nefrite, pielonefrite şi calculi renali. 
 
Oxalaţii sunt compuşi de calciu responsabili cu dezvoltarea formaţiunilor solide cunoscute drept „pietre la rinichi”. Alimentele care conţin oxalaţi sau acid oxalic în cantităţi mari sunt fructele de pădure, căpşunile, ciocolata neagră, smochinele uscate, nucile, produsele din soia, cartofii dulci, germenii de grâu, spanacul, mazărea, sfecla-roşie, lintea, carnea şi pastele făinoase. Fibrele din alimente, precum tărâţe de ovăz şi de grâu, varza, morcovii, lămâile, ananasul, dovleceii, castraveţii, ţelina si urzicile, favorizează eliminarea oxalaţilor, fiind foarte utile rinichilor.
 
Excesele de sodiu, potasiu sau proteine afectează rinichii, în timp ce alimentele bogate în vitaminele C, E, B6 sau D reprezintă un plus pentru aceştia. Printre alimentele benefice rinichilor, se mai numără ardeiul gras, conopida, usturoiul, merele, albuşul de ou, peştele, cireşele şi uleiul de măsline. Ceaiul de mătase de porumb, cozi de cireşe, frunze de păpădie sau coada calului se numără printre cele mai benefice ceaiuri pentru rinichi. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii