Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentaţia sănătoasă, cea mai la îndemână soluţie împotriva cancerului

ro

02 Aug, 2014 12:13 1750 Marime text
În timp ce oamenii de ştiinţă încearcă să găsească un tratament pentru cea mai cumplită boală a acestor timpuri, cancerul, mulţi dintre aceştia au început să se orienteze spre cea mai simplă şi mai la îndemână soluţie, alimentaţia sănătoasă.
 
Alimentele bogate în vitamina D ajută la absorbţia calciului şi împiedică apariţia cancerului prin limitarea creşterii celulelor canceroase. Conform mai multor studii, există o puternică legătură între consumul de vitamina D, care se găseşte în ouă, ciuperci, somon, macrou, şi reducerea riscului de a dezvolta cancer la sân.
Alimentele cu un conţinut bogat în acid folic sau vitamina B9 au proprietăţi anticancerigene. Oamenii care au o alimentaţie ce nu conţine acid folic au şanse mai mari de apariţie a cancerului. Legumele cu frunze verzi ca sparanghelul, spanacul, broccoli, fasolea, mazărea şi lintea sunt bogate în acid folic.
 
Legumele din familia cruciferelor, precum varza, conopida, broccoli, hreanul, au foarte multe proprietăţi care previn apariţia cancerului. Legumele crucifere sunt bogate în nutrienţi, vitaminele K, C şi E, dar şi minerale. Din cauza sulfului, acestea au adesea un miros neplăcut, însă, în timpul gătirii sau mestecării, aceste substanţe se descompun şi formează compuşi activi cu efect anticancerigen.
Ciocolata conţine catechine, substanţe antioxidante ce oferă protecţie împotriva bolilor de inima şi a cancerului, în timp ce fructele de pădure conţin antioxidanţi şi acid elagic care împiedică tumorile să crească.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii