Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate Culinare by Poliana Pizza pentru mic dejun

ro

09 Dec, 2014 00:00 2437 Marime text
Pizza pentru mic dejun - (1 pizza cu diametru de 28 cm)

Ne place pizza foarte mult. Asa ca de ce nu am manca-o si la micul dejun? Bineinteles, cu topingurile potrivite unei ore matinale. Poti savura un mic dejun cald si apetisant in mai putin de 30 de minute. Aluatul poate fi preparat de seara si lasat peste noapte in frigider. Desigur, topingurile pot fi schimbate in functie de preferinte: ciuperci, spanac, rondele de ceapa sau orice altceva va face cu ochiul in dimineata respectiva. In loc de o pizza mare puteti face 4 mini-pizza, cu cate un ou in centru. Vor fi atat de simpatice incat cu siguranta veti cuceri orice copil
mofturos.

Pentru aluat

faina 300 grame + 2 linguri
drojdie uscata 1 lingurita
zahar 1 lingurita
sare 1/2 lingurita
apa calduta 150 ml

Pentru topping

mozzarella/cascaval 200 grame
bacon 6 felii
oua 4
ardei gras rosu 1/2
patrunjel proaspat tocat 1 lingurita

Mod de preparare

Pentru aluat drodia si zaharul se dizolva in apa calduta. Se adauga cele 2 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa se odihneasca 5 minute. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si se framanta pana la obtinerea unui aluat neted. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la frigider pana a doua zi. Dimineata se scoate din frigider si se lasa sa ia temperatura camerei. In cazul in care il faceti pe moment e suficient sa il lasati la crescut o ora intr-un loc cald. Feliile de bacon se pun intr-o tigaie si se prajesc pana devin crocante. Aluatul se intinde intr-o tava cu diametrul de 28 cm.

Se asaza cascavalul sau mozzarella (eu am folosit felii de emmentaler), feliile de bacon si ardeiul gras taiat fasii subtiri. Se sparg ouale deasupra si se presara cu patrunjel tocat. Se introduce tava la 200°-220°C pentru 20 de minute. Se taie felii si se serveste imediat.

https://www.preparate-culinare.ro/mic-dejun/72-pizza-pentru-mic-dejun
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii