Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revelion 2022. Câți bani scoatem pentru masa dintre ani

ro

28 Dec, 2021 00:00 2120 Marime text
  • Pentru cei care aleg să facă Revelionul acasă, trebuie să scoată aproximativ 400 de lei pentru 2 persoane pentru cină
 
Chiar dacă mulți vor profita de posibilitatea de a participa la evenimente organizate în noaptea dintre ani, mulți constănțeni s-au arătat dornici, pe rețelele de socializare, să facă, în continuare, Revelionul acasă. Iar pentru acest lucru tot trebuie să scoată bani din buzunare pentru preparatele culinare desăvârșite.
 
Se continuă astfel meniul de Crăciun format din piftie de porc sau curcan, sarmale în foi de varză cu smântână și mămăligă, pomana porcului, cârnați afumați sau pastramă de porc. De la masa de sărbători nu pot lipsi murăturile, gogonele, gogoșari, castraveți, conopidă sau varză murată. Un alt preparat servit de români în meniul mesei de Crăciun este caltaboșul. La acestea se adaugă salata de bouef (neapărat decorată cu anul 2022), friptura, desertul – tort/cozonac/chec. Superstițioșii vor pune pe masa de Revelion și struguri pentru noroc, cât și un preparat de pește – alegerea cea mai des făcută fiind somonul.
 
În prezent, un kilogram de carne de porc variază între 17 și 28 de lei, un kilogram de orez costă în jur de 6 lei, un kilogram de ceapă 2 lei, iar unul de cartofi de la 2-3 lei în sus, în funcție de sortiment. Un litru de ulei de floarea soarelui pornește de la puțin peste 7 lei, în timp ce un kilogram de zahăr pleacă de la 4 lei/kilogram, acestea fiind alimentele de bază. Masa de Revelion pentru o familie de doi adulți și un copil pornește de la aproximativ 400 de lei, fără a pune la calcul băutura și alte finețuri.
 
PRECIZĂRI:
         
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: Pixabay.com

 
Citește și:
 
Revelionul 2022 la Constanța! Cum va fi întâmpiat noul an și cine va asigura atmosfera. Ora începerii evenimentului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii