Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Melodia Zilei Beyoncé – Single Ladies

ro

04 Sep, 2014 00:00 1637 Marime text


Născută pe 4 septembrie, în Houston, Texas, cunoscuta cântăreaţă Beyoncé împlineşte, astăzi, vârsta de 33 de ani.

Tatăl artistei este de origine afro-americană, iar mama, Tina, provine dintr-o familie cu origini franceze, rădăcini afro-americane, amerindiene şi irlandeze. La şcoala primară din Texas, Beyoncé a studiat baletul şi jazz-ul, iar în ciuda timidităţii sale, a participat la diverse concursuri de muzică şi interpretare. La vârsta de şapte ani, a câştigat premiul cel mare la un concurs pentru copii, interpretând melodia „Imagine” a lui John Lennon. Ulterior, s-a remarcat pe plan internaţional cu formaţia Destiny’s Child.

În 2001, Beyoncé a interpretat primul rol pe marele ecran, în filmul „Austin Powers in Goldmember”. Tot în 2001, l-a cunoscut pe Jay-Z, cu care este căsătorită în prezent.
În anul 2002, Beyoncé a devenit prima femeie de culoare care a obţinut un premiu, respectiv „Compozitoarea Anului”, din partea Asociaţiei Americane a Compozitorilor, Autorilor şi Scriitorilor, pentru piesa „Survivor”. Un an mai târziu, cântăreaţa a lansat primul album solo, iar în prezent, artista se bucură de un succes extraordinar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii